Blog

Hvordan får man gamle artikler væk fra side 1?

(26. aug 2019)

Selv med mine 20 års erfaring inden for online marketing, bliver jeg stadig mødt af kunder med nye, spændende udfordringer. Det var tilfældet med advokat Eva Persson, som havde en forespørgsel, jeg aldrig har oplevet før.

Hvad ønskede kunden?

For år tilbage var Eva Persson involveret i en møgsag, som blev skrevet om i flere medier. Og selvom det hele skete for flere år siden, kom mange af de negative artikler frem på side 1 i Google, når man søgte på ”Eva Persson”.

 

Kundens ønske var klart og tydeligt lige fra starten: Hun ville have hjælp til at ’skubbe’ de gamle, negative artikler ud af side 1. Målet var altså ikke, at hendes firmas website skulle til tops – de negative artikler skulle til bunds.

 

Det var en opgave, jeg aldrig havde prøvet kræfter med før i min lange karriere med online marketing – hvilket kun gjorde den mere spændende.

Gamle sår bliver ikke længere revet op, når man søger på Eva Persson

Hvilke resultater har jeg skabt?

Jeg må indrømme, at både jeg og mit team var usikre på, hvor gode resultater, vi kunne skabe. Det var nyt territorium for os alle, og selvom vi var sikre på teorien, vidste vi ikke, hvordan det ville fungere i praksis.

Men heldigvis viste det sig, at man kommer langt med ekspertise og erfaring.

 

Da jeg satte arbejdet i gang, fyldte de negative artikler ca. halvdelen af søgeresultaterne. Og i dag er der kun ét negativt resultat tilbage på side 1 i Google – og det formentlig kun på grund af tekniske detaljer i Googles algoritmer.

Hvordan gjorde jeg og mit team i Siteworks?

Efter en snak med resten af holdet, kom jeg frem til en strategi: For at skubbe de gamle artikler ud af side 1, måtte vi lave nye sider, som var optimeret på søgeordet ”Eva Persson”, og få dem til tops – og på den måde langsomt skubbe de negative artikler ud.

 

Så vi oprettede en blog til Eva Persson, som vi optimerede fuldt imod hendes navn. Derefter gjaldt det om at få den op på placering 1 gennem linkbuilding – og da det var gjort, skiftede vi fokus til andre sider, der rangerede godt på Eva Perssons navn, bl.a.:

  • Hendes advokatvirksomhed
  • Krak
  • Instagram
  • Nyere, positive artikler

Alt sammen med det resultat, at gamle sår ikke længere bliver revet op, når man googler Eva Perssons navn. Ikke helt dårligt, når det er første gang, jeg prøver kræfter med sådan en opgave!

 

 

Bestil gratis søgeordsanalyse